en   fr   de   ro   es   it
  
     Username:  Password:  

registerforgot password?

Thursday, 27 November 2014
Browse by artists Browse
LAST  Advertisements
LAST  Last Queries

 


Listen Lagu patriotik: Rukun Negara


Lyrics

Cintamu (Siti Nurhaliza)

Nota cinta lama
Ku jadikan lagu
Walau tidak seindah
Bisik kata yang kau beri

Tetap dalam hati
Siang malam menanti
Tak jemu aku
Dibuai kerinduan

Belum pernah ada
Getaran sebegini
Memang benar aku dilanda
Cinta kepadamu

Chorus
Bercahaya hidupku
Dalam taman cinta
Sehingga segalanya seperti pelangi
Kau sambutlah rinduku
Jangan lepas lagi
Ku patri setia
Seteguh kasihmu
Buatku

Kini ku temui
Insan ku sayangi
Sentiasa di sisi
Bagai bintang yang berseri

Tetap dalam hati
Siang malam menanti
Tak jemu aku
Dibuai kerinduan

Belum pernah ada
Getaran sebegini
Memang benar aku dilanda
Cinta kepadamu

Chorus

Satu jawapan
Engkau berikan
Bisa ku rasa
Segala rahsia asmara
Kau persona cinta
Yang membawa bahagia

Lagu Ku Merindu (Featuring Shah) (Rocky Burnette)

Shah:
Ku merindu,
Merindu cinta yang tulus dari hatimu
Selalu ku impikan hidup bersamamu
Ku kan selalu menanti balasan cintamu

Ella:
Ku berjanji,
Berjanji mencintaimu sepenuh jiwaku
Ku tak akan mendustakan cinta kekasihku
Agar kau dapat menerima cintaku

Ku selalu, merindu cintamu
Yang selalu ada di jiwaku

Chorus:
Aku tahu kau pun cinta
Tapi malu tuk berkata
Usah kau ragui cintaku
Ku tetap merindu

Aku tahu kau pun cinta
Tapi malu tuk berkata
Ku tunggu jawapan cintamu
Ku tetap merindu

Di saat ini hatiku rindu belaian cinta darimu
Ku harap kau merestui cinta dariku
Yang selalu setia menunggu dirimu

Kau Ilham Ku (Man Bai)

Beribu bintang dilangit
Kini menghilang
Meraba aku dalam kelam
Rembulan mengambang
Kini makin suram
Pudar ilhamku tanpa arah

Sedetik wajahmu muncul
Dalam diam
Ada kerdipan ada sinar
Itukah bintang atau rembulan
Terima kasih kuucapkan

1
Izinkan kumencuri bayangan wajahmu
Izinkan ku mencuri khayalan denganmu
Maafkanlah oh...
Andai lagu ini
Mengganggu ruangan hidupmu
Kau senyumlah oh...
Sekadar memori
Kita di arena ini
Kau ilhamku
Kau ilhamku...

( ulang 1 )

Lagu Hujan (The Miracles)

jalan berhenti...terhalang datangnya hujan ini
aku mencari...berlindung jauhkan basah diri
aku menanti...menghembus bongkahan asap
penghangat mulai terbayang lagi pecah
pecahan cerita melekat
belum berhenti... begitu derasnya hujan ini
mulai terangkai angan menyusun beling
beling kenangan banyak ilusi banyak yang
sudah teralami begitu banyak gembira
hanya kecewa tertanam di hati
kutunggu lama hingga hujan reda
menunggu lama hingga hujan reda
melamun lama hingga hujan reda
belum terdengar nada nada reda
rasa dingin menembus raga
rasa dingin menembus jiwa
rasa ini tak terlupakan..........
aku akan pergi ke tempat yang lain dari sini
ke waktu yang bukan hari ini
melihat apa yang akan terjadi
akan kutemui wajah wajah asing tanah ini
ku akan pergi saat hujan reda
walaupun lama pasti reda juga
tangga pelangi akan segera tiba

Bila Resah (Anuar Zain)

Selagi kita berkasih sayang
Takkan ku mungkiri janji
Bersamamu selamanya
Adakah kau pun begitu
Menghargai perasaan hati yang suci

Bila resah, Ingat saat indah
Bila rindu, Ku nyanyikan lagu mu
Sehari ku rasa bagaikan setahun
Menunggu tibanya oh bahagia

Oh... Kini, ku tak lagi sendiri
Kau telah pun kembali di sisi
Berdua menghadapi segala rintangan ini
Ku yakini keikhlasan cinta kau beri

Bila resah, Ingat saat indah
Bila rindu, Ku nyanyikan lagu mu
Sehari ku rasa bagaikan setahun
Menunggu tibanya oh bahagia

Kita saling mengharapkan
Agar terus.. Melangkah menuju arah
Yang takkan menghancurkan kita

Ku yakini keikhlasan cinta kau beri...

Bila resah, Ingat saat indah
Bila rindu, Ku nyanyikan lagu mu
Sehari ku rasa bagaikan setahun
Menunggu tibanya oh bahagia

Bila resah, Ingat saat indah
Bila rindu, Ku nyanyikan lagu mu
Sehari ku rasa bagaikan setahun
Menunggu tibanya oh bahagia

Sabor A Mi (Lila Downs)

Tanto tiempo disfrutamos, de este amor
nuestras almas se acercaron, tanto asi
que yo guardo tu sabor, pero tu llevas tambien
sabor a mi
si negaras mi presencia en tu vivir
bastaria con abrasarte y conversar
tanta vida yo te di, que por fuerzas llevas ya
sabor a mi
no pretendo ser tu dueña
no soy nada yo no tengo vanidad
de mi vida doy lo bueno
soy tan pobre que otra cosa puedo dar
pasaran mas de mil años muchos mas
yo no se si tenga amor la eternidad
pero aya tal como aqui,en la boca llevaras
sabor a mi
no pretendo ser tu dueña
no soy nada yo no tengo vanidad
de mi vida doy lo bueno
soy tan pobre que otra cosa puedo dar
pasaran mas de mil años, muchos mas
yo no se si tenga amor la eternidad
pero aya tal como aqui, en la boca llevaras
sabor a mi
sabor a mi.

Apa Apa Stillo (5forty2)

aku naik pelik apa dah jadi dengan scene
kekadang naik jelik tengok badut buat bising
naik pening,lagak besar tapi skill ntah apa-apa
setakat dalam cyber bukan kau boleh kemana
kononnya boleh freestyle,buat aku tergelak
rhyme yang dah siap ntah berapa kali dia selak
jangan buat lawak,bukan niat aku mengata
tapi kalau makan cili sure rasa pedas giler
**s filler dalam rhyme pastu kata punch-line
sedarlah kau tu Pak Pandir bukan nyer Ein-stein
jalanan dan gangsta,jangan buat lawak
bila ajak jumpa tau **k dia cuak
aku bukan berlagak,cuma bercakap benar
dah banyak sangat kucing yang suka cakap besar
mulut lebar kalau terer aku langsung tak kisah
tapi ni dah jadi macam lebih sudu dari kuah
lebih tipu dari benar,lebih tiru dari ori
macam mana nak maju kalau takda kreativiti
cepat betul melenting bila kita cuba tegur
dia kata kita **k yang cuba tunjuk bagus

[chorus]
ntah apa-apa semua tipu belaka
tak real tak tau macam mana nak beza
ntah apa-apa bunyi lebih dari buat
meluat bila aku usha orang perasan kuat
ntah apa-apa perangai yang kau pakai
nak kata bangang memang,tak boleh kata pandai
ntah apa-apa cukuplah ngaku power
ingatla ada kuasa atas sana lagi terer

[verse2]
skrg part aku,aku plak nak mengata
aku nak kata siapa,korang peduli apa
ade lagak giler babeng,tak sedar bakat kureng
baru ade group kmpg prasan diri Wu-tang
freestyle blank otak lembap sembap tak gerak pantas
bila dah tewas mula la usha panas hati tak puas
bila nak gaduh bawak turun satu crew
macam ni ker semangat hey pendekar Melayu?
suara anak kucing lagak gengster apa citer
setakat main keyboard apa kebenda namenya
hilang jati diri lupa terus budaya
agama jadi rosak maruah bangsa binasa
ini benda biasa boleh tengok hari-hari
tengok berapa banyak poser dekat KLCC
yang perempuan **k pakai tak cukup kain
tak tahu **k aku orang KL semua miskin
tepek bedak kat muka tebalnya 12inchi
perasan diri lawa memang tak sedar diri (lupa ceghemin kot..)
nasiblah yang terasa memang aku sengaja
kalau tak puas hati kita settle hari raya


[verse3]
turn aku **k bagi aku satu verse
tak best arr kalau korang jer yg mengata
aku pun nak merasa,banyak benda nak citer
pasal aku nampak banyak-budak-gedik-giler
pakai kalahkan artis tapi skill ko-song
ini macam citer dongeng semua bo-hong
ada yang dah kalah tak serik ngaku hebat
weh budak,baik kau cepat-cepat pergi taubat
meluat bila ramai, gelar diri tu emcee
track menggelabah budak baghal jer yang puji
ini realiti bukan buat cerita
aku selalu benar bila dalam kata-kata
buat kerja sendiri jangan ikut orang ajer
orang ada lagu cinta dia pun nak ikut sama
dah tau diri tu tak terer boleh **k tunjuk power
tingkatkan ilmu dulu,baru layak bersuara
macam cerita lucu,kisah gangsta kat Malaysia
blanja bapak tanggung buat citer jual dadah
hentikan semua yang palsu,berhenti pura-pura
jadi diri sendiri,tak rugi apa-apa

Manusia Perlu Tuhannya (Zikraa)


Akhlak yang baik berbudi mulia
Itulah tandanya beriman
Berkasih sayang sesama saudara
Berpesan pada kebenaran

Tuhan di hati manusia berbudi
Berkorban menjadi tradisi
Tiada sikap mementingkan diri
Terserlah hatinya yang suci

Manusia perlu Tuhannya
Menjalani kehidupan ini
Nafsu syaitan mazmumah insan
Rintangan yang tiada hujungnya
Iman, taqwa janjikan bahagia

Lagu : Kamal Halim
Lirik : Kamal Halim
Solo : Hairul Anwar Ali
Hakcipta : Marzuq Prod.

Teruslah Bernyanyi (Padi)

Hei, saatnya tuk kembali
Saatnya tuk ikuti kata hati
Hei...hei...hei
Saatnya tuk bernyanyi
Melagukan mimpimu hari ini

Biarkan senandungmu mewarnai dunia
Dan biarkan sang waktu yang menguji semua
yang kau tawarkan

Tebarkan cinta dan terus bernyanyi
Nyanyikan lagu yang menghibur hati
Hati yang sepi dan terus bersedih
Sedih yang masih membayangi hidup
Hidup didunia hanya sementara
Sementara lupakan semuanya
Semuanya pasti akan berakhir
Akhirnya kita pun akan kembali

Hei, saatnya berlari memutar waktu menjalin mimpi
Hei...hei...hei
Tak perlu kau resahkan semua yang menghadang langkah kaki
Bukankah hidup ini adalah perjalanan yang tak berakhir

Tebarkan cinta dan terus bernyanyi
Nyanyikan lagu yang menghibur hati
Hati yang sepi dan terus bersedih
Sedih yang masih membayangi hidup
Hidup didunia hanya sementara
Sementara lupakan semuanya
Semuanya pasti akan berakhir
Akhirnya kita pun akan kembali

Nyanyikan laguku
Nyanyikan lagumu
O...ooo...oo....uhh...
Nananana...nana.nanana

Suria Khatulistiwa (Amy Mastura)

Memancar
Indah sang suria
Hijau suasana
Gemilang semesta

Nyiur melambai
Bayu bertiupan
Gembira ke**ngan
Nelayan samudera

Menjunjungkan atap rembia
Berlindungkan panas membara
Sang Suria Khatulistiwa
Memancar

Manusia
Bermandi keringat
Membanting tenaga
Membangun negara

( korus )
Sekian lamanya berusaha
Kini jadi nyata
Cita-cita

Semangat wawasan membara
Menghangatkan cita
Dalam dada


Video


Rukun Negara dilafazkan dan dinyanyikan (edit) oleh pelajar SMK. Tandek, utk sambutan hari kemerdekaan.




Mp3, Music, Download, Lyrics, Concerts, Tickets, Live, Video, DVD, Free, Dicography, Mpeg, Buy, Song, Band, Artist, Album, Tracks, Collection, Archive, Events, Search, CD