en   fr   de   ro   es   it
  
     Username:  Password:  

registerforgot password?

Saturday, 1 November 2014
Browse by artists Browse
LAST  Advertisements
LAST  Last Queries

 


Listen Raihan - doa taubat


Lyrics

Daremo Inai Ie (MUCC)


omotai ashidori kurai kaerimichi
tachinarabu akari to yuuhan no nioi
kubi kara omotaku burasagatta kokoro no kagi
kodomo wa sekai wo heitan ni oboeta

daremo inai ie wa kodomo wo temaneku ga
yuuhi ga shizundemo kaeritaku wa nakatta
egao no kamen de kodomo wa sabishisa wo damashite
DOA no kagi wo ake kodoku to iu BAKEMONO ni kuwareta

makkura na heya munashisa to saa asobimashou
itsuka nareru sa yagate mahi shite
namida mo kawaku

hon no sukoshi dake hon no sukoshi de ii
hitsuyou to sareta kioku wo kudasai
isshun demo ii hon no wazuka dake
ai sareta to iu jijitsu ga hoshii

omotai futon uzukumari saa nemurimashou
dare datte me wo tojita nara hitori ni narun'da
yuitsu nukumori wo kanjirareta koneko wo daite
yume no naka de doko e ikou ka?
minna issho ni

In De Fik (Flip Kowlier)

in den hof doa zitte kik
wan min us stoat in de fik
en ik è de grotste moeite voe de dieng te zeggen
hjil de zoal kiekt nor ik
ik ik peise an de check
en et is gewoagd voe da te zeggen

oit nu droit of oit nu kjirt
't ist uiteindelijk wel wirt
moa he moet er u bie nere leggen
ip de zulle ip min gat
kgeven toe een bitje zat
ki nog hjil de gote of te leggen

flip kowlier is an de drank
zo'an in ‘t gentse toch goddank
nog ne kjir een twa te roddeln in
'k et uorn zeggen van den deen
jit met eigen uogen gezien
't is toch vrjit dawwe te roddelen in

in de kerke of ip café
idderjin doe hildig mee
zonder ingelik van een twa te weten
o zet zie zegt zalt wel zin
anders zoekme tot dam vin
win der oes nie voe nieten in vaste gebeten

flip kowlier is an de drugs
zinnen dealer in ne rus
ben nie geweune van te roddelen wi
'k zegge niet moa vroagdjet mie
doet ie nog ander smirlaprie
't is toch vrjid da we te roddelen in

oit nu droit of oit nu kjirt
oi nu vecht of u verwirt
zon toch oltit over ’t zelste zoagen

Khabar Iman (Raihan)

Saat Yang Bahagia (Kirby Stone Four)

P:
Saat yang bahagia
Datang sekejap saja
Namun dalam hatiku
Kasih sudah menjelma
Meresap di jiwa raga
Kekandalah pujaan hati didnda

L:
Saat yang bahagia
Datang sekejap saja
Namun dalam hatiku
Tidak dapat melupa
Adinda pujaan jiwa
Kekasih yang jelita
Penawar duka

P:
Kandalah harapanku
Kekasihku sayang
Pohonlah doa restu
Malam dan siang

L:
Marilah dinda mari
Kita bersama
Memadukan asmara

P&L:
Saat yang bahagia
Datang sekejap saja
Bawa kisah asmara
Di dalam hidup kita
Seandainya kita rindu
Sebutlah oh sebut namaku selalu

(x2)

Semoga Kau Sembuh Part II (Koil)

tak ada gunanya kita mencari mengejar mimpi
kau berpacu memburu langit yang sangat tinggi
dan apa yang kita jalani dan hadapi
ketika semua membuatmu buta mengosongkan jiwa

dan akhir yang bahagia
melayani waktu melewati rinduku
menyanjung harapan menghentikan perang
doakanlah yang telah tiada
semua ini kulakukan selama waktu berlalu
semoga kau sembuh

dan keputusasaan muncul kembali menggenggam diri
aku menunggu seluruh waktu memacu jantungmu
seolah berhenti berdetak bergerak
dan berharap semoga keheningan doa mengobati luka

dalam tangis dan tawa kurawat jasadmu
mencintai diriku
beberapa jiwa yang aku jaga terbaring tak berdaya
untuk ini kukorbankan dan waktu berlalu
semoga kau sembuh

Doa Mengubah Segala Sesuatu (Benny Goodman)

Saat keadaan sek'lilingku
Ada di luar kemampuanku
Kuberdiam diri mencari Mu
Doa mengubah segala sesuatu

Saat kenyataan di depanku
Mengecewakan perasaanku
Kumenutup mata memandangMu
S'bab doa mengubah segala sesuatu

Doa orang benar bila didioakan
Dengan yakin besar kuasanya
Dan tiap doa yang lahir dari iman
Berkuasa menyelamatkan

S'perti mata air ditanganmu
Mengalir ke manapun kau mau
Tiada yang mustahil di mata Mu
Doa mengubah segala sesuatu

Apa Apa Stillo (5forty2)

aku naik pelik apa dah jadi dengan scene
kekadang naik jelik tengok badut buat bising
naik pening,lagak besar tapi skill ntah apa-apa
setakat dalam cyber bukan kau boleh kemana
kononnya boleh freestyle,buat aku tergelak
rhyme yang dah siap ntah berapa kali dia selak
jangan buat lawak,bukan niat aku mengata
tapi kalau makan cili sure rasa pedas giler
**s filler dalam rhyme pastu kata punch-line
sedarlah kau tu Pak Pandir bukan nyer Ein-stein
jalanan dan gangsta,jangan buat lawak
bila ajak jumpa tau **k dia cuak
aku bukan berlagak,cuma bercakap benar
dah banyak sangat kucing yang suka cakap besar
mulut lebar kalau terer aku langsung tak kisah
tapi ni dah jadi macam lebih sudu dari kuah
lebih tipu dari benar,lebih tiru dari ori
macam mana nak maju kalau takda kreativiti
cepat betul melenting bila kita cuba tegur
dia kata kita **k yang cuba tunjuk bagus

[chorus]
ntah apa-apa semua tipu belaka
tak real tak tau macam mana nak beza
ntah apa-apa bunyi lebih dari buat
meluat bila aku usha orang perasan kuat
ntah apa-apa perangai yang kau pakai
nak kata bangang memang,tak boleh kata pandai
ntah apa-apa cukuplah ngaku power
ingatla ada kuasa atas sana lagi terer

[verse2]
skrg part aku,aku plak nak mengata
aku nak kata siapa,korang peduli apa
ade lagak giler babeng,tak sedar bakat kureng
baru ade group kmpg prasan diri Wu-tang
freestyle blank otak lembap sembap tak gerak pantas
bila dah tewas mula la usha panas hati tak puas
bila nak gaduh bawak turun satu crew
macam ni ker semangat hey pendekar Melayu?
suara anak kucing lagak gengster apa citer
setakat main keyboard apa kebenda namenya
hilang jati diri lupa terus budaya
agama jadi rosak maruah bangsa binasa
ini benda biasa boleh tengok hari-hari
tengok berapa banyak poser dekat KLCC
yang perempuan **k pakai tak cukup kain
tak tahu **k aku orang KL semua miskin
tepek bedak kat muka tebalnya 12inchi
perasan diri lawa memang tak sedar diri (lupa ceghemin kot..)
nasiblah yang terasa memang aku sengaja
kalau tak puas hati kita settle hari raya


[verse3]
turn aku **k bagi aku satu verse
tak best arr kalau korang jer yg mengata
aku pun nak merasa,banyak benda nak citer
pasal aku nampak banyak-budak-gedik-giler
pakai kalahkan artis tapi skill ko-song
ini macam citer dongeng semua bo-hong
ada yang dah kalah tak serik ngaku hebat
weh budak,baik kau cepat-cepat pergi taubat
meluat bila ramai, gelar diri tu emcee
track menggelabah budak baghal jer yang puji
ini realiti bukan buat cerita
aku selalu benar bila dalam kata-kata
buat kerja sendiri jangan ikut orang ajer
orang ada lagu cinta dia pun nak ikut sama
dah tau diri tu tak terer boleh **k tunjuk power
tingkatkan ilmu dulu,baru layak bersuara
macam cerita lucu,kisah gangsta kat Malaysia
blanja bapak tanggung buat citer jual dadah
hentikan semua yang palsu,berhenti pura-pura
jadi diri sendiri,tak rugi apa-apa

Find Me (Yui)

Kanashiku naru nyuusu datte
Kikitaku mo nai uwasa datte
Mimi wo fusaide shiranai furi shitatte
Sukima kara koborete kokoro nurasuno

*Sekai no dokoka dekitto
(sugu ni mitsukete hoshii)
Ano hi no atashi no youni
(hayaku mitsukete hoshii)
Namida korae nagara
Genjitsu ni mayoi nagara
Sagashite iru no tsugi no DOA wo...
Find me

Doryoku wa itsumo mie nikui
Kodoku wa aijou wo motomete iru
Mimi wo sumashite kikoete kita Love Song
Heya no sumikko hitori de kokoro furueta

*Terebi ni utsutteta bashou wa
(aozora ga kirei datta)
Imademo dokoka ni atte
(hayaku mitsukete hoshii)
Namida korae nagara
Genjitsu ni mayoi nagara
Sagashite iru no tsugi no DOA wo...
Find me

Dousureba ii no ka wakara naku naru tabi
Mitsukete hoshii yo to sakende iru
Ima mo kawaranai

*Sekai no dokoka dekitto
(sugu ni mitsukete hoshii)
Ano hi no atashi no youni
(hayaku mitsukete hoshii)
Namida korae nagara
Genjitsu ni mayoi nagara
Sagashite iru no tsugi no DOA wo...
Find me

Harapan Ramadhan (Raihan)

Doa Dan Harapan (A.Halim)

Biar kasih
Kini aku pergi
Janganlah kau berduka
Dan merasa hampa

Untuk mu dinda
Ku tunaikan kewajipan
Agar cinta kita mulia
Kekal selamanya

( korus )
Kala ku bersedih
Mengingat mu dinda
Terbayang selalu
Wajah mu oh dinda

Doakan
Agar aku sentiasa
Tetapi akan gembira
Kelak kan berjumpa (lagi)

( ulang dari korus )


Video


Iktiraf Dari Raihan.




Mp3, Music, Download, Lyrics, Concerts, Tickets, Live, Video, DVD, Free, Dicography, Mpeg, Buy, Song, Band, Artist, Album, Tracks, Collection, Archive, Events, Search, CD